eCursus.nl

Een online cursusomgeving
opdrachtgever:     Eigen initiatief (licenties verkocht aan dpm en Ronduit)
opdracht:   Het ontwikkelen van een online cursusomgeving die te gebruiken is voor verschillende doeleinden zoals trainingen, cursussen en lessen op school. Er moeten verschillende gebruikersniveau's zijn zoals begeleider en cursist. De theorie en de opdrachten moeten online staan.
uitvoering:  

e-cursus staat reeds online en via onderstaande link kunt u een demo bekijken. De cursus is gemaakt in ASP met een Access-database.
De theorie in de cursus kan ondersteund worden d.m.v. plaatjes en video. Er zijn verschillende soorten opdrachten mogelijk zoals meerkeuze-vragen, openvragen en stellingen. De antwoorden kunnen automatisch na worden gekeken (behalve bij openvragen) en het cijfer wordt daarna vanzelf uitgerekend. Begeleider en cursist kunnen met elkaar communiceren via mail (feedback-formulieren). Er zijn ook andere manieren van contact mogelijk zoals chat en zelfs videochat.
In samenspraak met een aantal geļnteresseerde organisaties werd gekeken naar de functionaliteit van www.ecursus.nl en de wensen die zij hebben. De cursusomgeving is door hen getest. Tevens is het nu ook mogelijk om cursussen in andere talen aan te bieden. Zo bestaat er op dit moment al een Engelse versie van de ecursus die reeds in gebruik is.

URL:   http://www.ecursus.nl
 
 

 
     

 

 

 

 

 

 
© 2001 - 2024 CMS: 123CMS.nl,  datum laatste wijziging: 6-7-2004 °