Cranendonck

Gemeentelijke website
opdrachtgever:     De Naam Communicatie
opdracht:   In samenwerking met De Naam Communicatie binnen twee maanden de gemeente Cranendonck online helpen waarbij aan de subsidie-eisen moet worden voldaan. Er moeten minimaal 150 producten online staan die via een koppeling uit de VIND-batabase (OL2000) komen. Daarbij moeten 50 formulieren (downloadbaar) aan pagina's gekoppeld kunnen worden. Omdat de gemeente geen html-programmeurs heeft moet de website eenvoudig te beheren zijn en de website moet aansluiten op de behoeften van de burger.
uitvoering:  

Leveren van de website met de gewenste toepassingen, waarbij WEBinSIGHTs voornamelijk een adviserende rol had. Dit vanwege de aanwezige kennis die het heeft d.m.v. onderzoek en de medewerking van 1 van de onderzoekers naar de toegankelijkheid van gemeentelijke websites.
Er werd een nieuw systeem ontwikkeld in ASP met een Access-database: GemPad CMS. Hiermee is op eenvoudige wijze de website te beheren. De gemeente werkt met een online-editor die bijna net zo werkt als Word(pad).
De website werd opgebouwd met de bevindingen van de adviesnota 'Access for All' en voor de indeling werden goede oplossingen van andere gemeenten overgenomen. Tevens werd rekening gehouden met de toegankelijkheid voor visueel gehandicapten (DrempelsWeg).

URL:   http://www.cranendonck.nl
 
 
 

 

© 2001 - 2022 CMS: 123CMS.nl,  datum laatste wijziging: 6-7-2004 °